Spausdinti
Lietuvos vyrų žolės riedulio čempionate prasidėjo 2013-2014 metų čempionato pusfinalis. Šiame etape komandos sužais dvejas rungtynes, o nugalėtoją lems geresnis įmuštų ir praleistų įvarčių santykis.



Nuotrauka: Jaroslav Suchocki
Penktadienį Rudaminoje įvyko pirmosios rungtynės tarp sostinės atstovų. Po atkaklios kovos mačą rezultatu 2:0 (1:0) laimėjo „Ardas-Rudamina“. Pirmajame kėlinyje aktyviau rungtyniavo „Žuvėdra-Tauras“, bet 33 minutę Artūras Zaleskis pasinaudojo varžovų gynėjų klaida ir išvedė savo komandą į priekį.

Po pertraukos kiek pavargo „Žuvėdros-Tauro“ lyderis Karolis Asanavičius ir „Ardas-Rudamina“ tvirtai perėmė iniciatyvą. Reguliariojo sezono nugalėtojai galėjo pasižymėti ne kartą, bet niekaip negalėjo pramušti varžovų vartininko Tado Bosikio. Tai pavyko padaryti tik 70-ąją minutę Andrejui Beinarovičiui.

Kita pusfinalio pora savo seriją pradėjo gegužės 24 d. 14.15 val. maču Šiauliuose. Po įnirtingos kovos tarp komandų, širvintiškiai vis dėlto palaužė savo priešininkus ir išplėšė pergalę rezultatu 2:0.

Paskutines pusfinalio rungtynes Žuvėdros ir Ardo riedulininkai sužaidė gegužės 30 d. per atsakomąsias rungtynes reguliariojo sezono laimėtojas Vilniaus „Ardas-Rudamina“ dar kartą nugalėjo kitą sostinės ekipą „Žuvėdrą-Taurą“ 3:1 (0:1) ir pateko į finalą.

Varžybų akimirkos: http://www.sportas.info/galleries/3420.html

Paskutinės pusfinalio rungtynės tarp Širvintų ir Šiaulių ekipų įvyks birželio 15 d.