Š.m. gegužės mėnesio pabaigoje įvyko LVČ ir LMČ "A" diviziono pusfinalių kovos, kuriuose paaiškėjo kas kovos dėl aukštesnių vietų, o kam dar reikia įgyti patirties ir stoti į kovą dėl 3-ių vietų. Abi "Žuvėdros" komandos, tiek vyrai, tiek moterys, pusfinalių serijose nusileido savo priešininkams ir šiemet kovos tik dėl 3-iųjų vietų.

  
Nuotraukos: A.Četkausko ir A.Pliadžio

 Lietuvos vyrų čempionato pirmojoje pusfinalio poroje staigmena neįvyko. Per atsakomąsias rungtynes reguliariojo sezono laimėtojas Vilniaus „Ardas-Rudamina“ dar kartą nugalėjo kitą sostinės ekipą „Žuvėdrą-Taurą“ 3:1 (0:1) ir pateko į finalą.
 Pirmąsias rungtynes Rudaminoje ta pati komanda laimėjo 2:0.

Vis dėlto poros nugalėtojų klausimas nebuvo išpręstas beveik iki pat atsakomojo mačo pabaigos. „Žuvėdra-Tauras“ po 24-ąją minutę Povilo Lakštausko pelnyto įvarčio pirmavo labai ilgai ir dar vienu taikliu smūgiu galėjo išlyginti serijos rezultatą. Vis dėlto reguliariojo sezono laimėtojai per paskutiniąsias 5 minutes įmušė net 3 įvarčius ir taip atsakė į visus klausimus.

Varžybų akimirkas galite rasti: http://www.sportas.info/galleries/3420.html

Antrąja 2013-2014 metų Lietuvos moterų čempionato finalo dalyve tapo Vilniaus SM „Tauras“ komanda, per atsakomąsias pusfinalio rungtynes palaužusi Vilniaus „Žuvėdrą-Archyvų sistemas“ 2:1 (1:0). Pirmąsias rungtynes rezultatau 1:0 taip pat laimėjo „Tauras“.

Atsakomąjį mačą aktyviau pradėjo „Tauras“, tačiau pirmojo kėlinio viduryje „Žuvėdra-Archyvų sistemos“ po truputį išlygino žaidimą. Lemiamas lūžis įvyko 30-ąją minutę, kai viena prieš penkias varžoves prasiveržti pabandžiusi „Tauro“ puolėja Kristina Poškutė sugebėjo uždirbti mažąjį kampinį. Atliekant šią standartinę situaciją vienos „Tauro“ riedulininkės į vartus mestą kamuoliuką sustabdė varžovių žaidėja, todėl buvo paskirtas 7 metrų baudinys. Jį tvirtai realizavo patyrusi tokių situacijų specialistė Aušra Janutaitė.

Įgijusios svarbų pranašumą, „Tauro“ riedulininkės visą dėmesį nusprendė skirti gynybai. Iniciatyvą visiškai užvaldė „Žuvėdra-Archyvų sistemos“, tačiau jaunesnėms žaidėjoms nesisekė pralaužti masyvios gynybos, o mažieji kampiniai net nesibaigė metimais į vartus.

Vis dėlto 62-ąją minutę „Žuvėdrai-Archyvų sistemoms“ pavyko pasinaudoti reta situacija, kai „Tauras“ perėjo į varžovių aikštės pusę gausesnėmis pajėgomis. Greita kontrataka baigėsi taikliu Deimantės Stankutės metimu į tolimąjį vartų kampą - 1:1!

Taip atgimė intriga. „Žuvėdrai-Archyvų sistemoms“ dar vienas įvartis būtų atvėręs kelią į finalą, todėl ekipa metėsi į priekį didelėmis pajėgomis. Paskutinę minutę „Žuvėdra-Archyvų sistemos“ pakeitė vartininkę aikštės žaidėja, tačiau didesnio pavojaus prie varžovių vartų nebesukūrė, o K. Poškutė, likus žaisti vos 12 sekundžių, įvarčiu į tuščius vartus išplėšė pergalę savo komandai.

Varžybų akimirkas galite rasti: http://sportoakimirka.lt/7;16;924;54331--Vilniaus_SM_Tauras_-_Vilniaus_%C5%BDuv%C4%97dra-Archyv%C5%B3_sistemos#54331

Varžybų įrašą galite rasti: http://www.sportotv.lt/rungtynes/2731/vilniaus-sm-tauras-vilniaus-zuvedra-archyvu-sistemos

Komentuoti

Tinklapio administracija neatsako už tinklapyje skaitytojų pateiktus komentarus. Už netinkamo pobūdžio informaciją Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka tiesiogiai atsako šią informaciją paskleidę asmenys.
Draudžiama naudoti necenzūrinę leksiką, rašyti kitus asmenis įžeidžiančius tekstus.
Tinklapio administracija pasilieka teisę ištrinti komentarus.


Apsaugos kodas
Atnaujinti