Spausdinti
Š.m. birželio 12 d. prasidėjo mažasis moterų "A" diviziono finalas, kuriame susitiko Šiaulių SM "Klevas-Joma" ir Vilniaus SŽK "Žuvėdra-Archyvų sistemos" ekipos.
Pirmojoje kovoje iki 2-iejų pergalių po atkaklios kovos ir visų galimų rungtynių baigties variantų (pagrindinio laiko, pridėtinio laiko bei bulitų serijos) pergalę išplėšė Vilniaus SŽK "Žuvėdra-Archyvų sistemos" komanda. 



Nuotrauka: A.Pliadžio
 
Mažajame finale tarp Šiaulių SM „Klevo-Jomos“ ir Vilniaus „Žuvėdros-Archyvų sistemų“ per pirmąsias rungtynes užvirė itin atkakli kova. Šiaulietės po Viktorijos Baržinskaitės 28-ąją minutę pelnyto įvarčio pirmavo beveik iki pat mačo pabaigos, bet likus žaisti 3 minutes Ugnė Aučynaitė iš mažojo kampinio rezultatą išlygino.

Per pratęsimą įvarčių pelnyta nebuvo, todėl nugalėtoją lėmė bulitai. Šioje loterijoje geriau sekėsi vilnietėms. Jų ekipoje taikliai smūgiavo Ugnė Chmeliauskaitė ir Deimantė Stankutė, o šiaulietėms įvartį pelnė tik Marija Kalasauskaitė. Bulitų nepataikė Profesionalumą vartuose puikiai demonstravo Vilniaus komandos vartininkė Olga Maksimovič. Taip „Žuvėdra-Archyvų sistemų“ iškovojo pirmąją pergalę.

Antrąsias rungtynes komandos žaidė Šiauliuose birželio 17 dieną (pradžia 18.30 val.).

Antrose superfinalų varžybose dėl 3 - 4 vietų Vilniaus SŽK „Žuvėdra - Archyvų sistemos“ komanda buvo ne pačios stipriausios sudėties, trūko į užsienį išvykusių Ugnės Chmeliauskaitės ir Aistės Garbatavičiūtės, bei dirbančių Laimos Šidlionok ir Sandros Petrošienės, tačiau žaidžia juk komanda ir visi rezultatai priklauso jai, o ne pavieniam asmenim.
Rungtynių pradžioje didesnę iniciatyvą rodė vilnietės ir jau 7 žaidimo minutę po rezultatyvaus ugnės Aučynaitės perdavimo link tolimosios vartų pusės gynėja Monika Ivanauskaitė kaip iš giedro dangaus atsidūrė patogioje vietoje tinkamu laiku ir pelnė antrajį savo šio sezono įvartį bei išvedė komandą minimalia persvara į priekį. Bet šiaulietės nepasimetė ir jau po kelių minučių surengė ataką, kurią prasidėjo Patricija Mockutė, tęsė Samanta Jakovlevaitė ir „atkirtusi“ vieną vilniečių gynėją Benita Norvaišaitė išbėgo prieš vartininkę Olgą Maksimovič ir išlygino rezultatą.
65 minutę po vilniečių baudos kamuolį pradėjo varytis šiaulietė, to pasekoje Auksė Paltarokaitė neatsitraukė 5 metrų nuo baudos išsimušančios Rimantės Butkevičiūtės ir gavo žalią kortelę. Šiaulietės pasinaudojo kiekybine persvara ir tą pačią minutę Iveta Launikonytė įgijo persvarą savo komandai. Žuvėdriškėms per likusias 5 minutes nepavyko atsitiesti ir jaunosios šiaulietės galėjo džiaugtis pergale.
„Pirmojo kėlinio pradžia buvo kaip visada iniciatyvi, žaidėme gražų žaidimą. Po pirmo įvarčio atsipalaidavome ir matyt nesugebėjome atsistatyti į žaidimą vykusį pradžioje. Pernai pusfinalių serijoje vyko panaši situacija, tik žaisti teko su Kelmės komanda. Žinoma šiemet mes labiau subrendusios ir susižaidusios. bet šiandien jaunimas tobulėja ir džiugina tokiomis pergalėmis kaip šiandien“,- po varžybų kalbėjo vilniečių kapitonė Giedrė Kvilonaitė.
„ Mano vaikai atsiskleidė visapusiškai ir kovojo iki paskutinių sekundžių. Parodžiusios savo charakterį nudžiugino ir net gi nustebimo mane šiandienos pergalę. Jau pirmose superfinalų rungtynėse mano mergaitės mane džiugino ir šią minutę man nesvarbu kurią vietą užimsime, nes visa širdimi didžiuosuosi savo vadovaujamos komandos narėmis“,- kalbėjo šiauliečių trenerė Genutė Juodienė.
„Mes buvome neišnaudojusios pralaimėtų varžybų limito, todėl rytoj komanda pasirodys kaip galima geriau“,- po varžybų juokavo vilnietė Deimantė Stankutė.
 
Deja, tačiau scenarijus buvo liūdnas ir teko susitikti 3-ąjį kartą, tačiau vėl namuose, Vilniuje birželio 18-ąją (18.30 val.).

Po atkaklios kovos vis dėlto pergalė buvo "Žuvėdros-Archyvų sistemos" rankose. Puiki dovana komandai ir puiki dovana komandos vartininkei Olgai Maksimovič gimtadienio proga!



















Nuotraukos: A.Pliadžio
 
Daugiau: varžybų akimirkų galite rasti: http://www.sportas.info/galleries/3511.html
http://sportoakimirka.lt/7;16;934;55306--Vilniaus_%C5%BDuv%C4%97dra-Archyv%C5%B3_sistemos_-%C5%A0iauli%C5%B3_Klevas-Joma#55306