Spausdinti
Š.m. birželio 27-29 dienomis Šiauliuose įvyko Pasaulio lygos varžybų pirmasis etapas, po kurio merginos iškovojo kelialapį į antrąjį etapą!



Nuotrauka J.Juodytės
Šioje rinktinėje Lietuvą atstovavo ir dvi Vilniaus SŽK "Žuvėdra-Archyvų sistemos" riedulininkės, tai gynėja Giedrė Kvilonaitė ir vartininkė Olga Maksimovič. Ugnė Aučynaitė dėl rankos piršto lūžio, deja, bet negalėjo padėti Lietuvos rinktinei.

Lietuvos moterų rinktinės Pasaulio lygos I etapo atrankos turnyrą pradėjo pralaimėjimu Ukrainos nacionalinei komandai rezultatu 1:2 (1:1).

Pirmąjį kėlinį aktyviau pradėjo ukrainietės, bet įvartį pirmos pelnė lietuvės. 21 minutę po puikaus Donatos Grigienės perdavimo pasižymėjo Evelina Malyševa.

Persvarą mūsų komanda išsaugojo tik 8 minutes. 29 min. Kateryna Samochodčenko rezultatą išlygino.

Po pertraukos aikštėje vyko lygi kova. Antrojo kėlinio viduryje rezultatą mūsų naudai galėjo persverti Dovilė Kuklienė, bet puolėjai truputį pritrūko tikslumo. Deja, ukrainietės mūsų komandos klaidos 54-ąją minutę ginantis neatleido - viena prieš vartus palikta Maryna Khilko be vargu nuginklavo Viktoriją Vileikytę.

Mačo pabaigoje Lietuvos rinktinei pavyko pasinaudoti įgyta kiekybine persvara ir surengti viešnių vartų šturmą, bet realių progų įvarčiui pelnyti mūsiškės nebesukūrė.

Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinė Pasaulio lygos atrankos I etapo turnyre Šiauliuose nugalėjo Lenkijos ekipą 2:1 (1:0) ir žengė didelį žingsnį antrojo etapo link!

Lenkijos rinktinė šiandien labai aktyviai pradėjo rungtynes ir jau po poros minučių uždirbo mažąjį kampinį. Vis dėlto viešnios nepasinaudojo nė šia, nė keletu kitų pirmojoje kėlinio dalyje sukurtų progų.

23 minutę viskas apvirto aukštyn kojomis, kai Lietuvos rinktinei pavyko surengti ataką, kurios metu galimybę smūgiuoti iš patogios padėties gavo Dovilė Kuklienė. Jos smūgį vartininkė atrėmė, bet kamuoliukas atšoko Evelinai Malyševai, kuri savosios progos ir vėl nepraleido!

Lenkijos rinktinė greitai atsigavo nuo šalto dušo ir 31 min. už paskutinės vilties pražangą Lietuvos rinktinės vartų zonoje uždirbo tobulą progą išlyginti rezultatą - baudinį. Vis dėlto Lietuvos rinktinės vartininkė Viktorija Vileikytė pademonstravo aukščiausio lygio sugebėjimus ir apgynė savo vartus po Paulinos Okaj metimo.

Antrojo kėlinio viduryje Lietuvos rinktinė vieną po kito uždirbo tris mažuosius kampinius ir trečiuoju bandymu Donata Grigienė vis dėlto pramušė Lenkijos rinktinės vartininkę bei padidino mūsiškių persvarą iki 2:0!

Po poros minučių mūsų komanda uždirbo dar vieną mažąjį kampinį ir pelnė trečią įvartį, kurį teisėjos iš pradžių įskaitė, bet po pasitarimo nusprendė atšaukti.

54 minutę teisę mušti mažąjį kampinį uždirbo Lenkijos ekipa ir šį kartą Oriana Walasek jau įveikė V. Vileikytę.

Lietuvos rinktinė tuomet visiškai atidavė iniciatyvą varžovėms ir visą dėmesį ėmė skirti gynybai. Mūsų ekipos užduotį kiek palengvino Lenkijos rinktinės kapitonė Marlena Rybacha, 60-ąją minutę neleistinai nutraukusi lietuvaičių greitą ataką ir užsidirbusi geltąją kortelę.

5 minutes viena žaidėja daugiau turėjusi Lietuvos ekipa pavyzdingai gynėsi, o 62 min. tolimu perdavimu viena prieš varžovių vartininkę buvo išvesta Kristina Poškutė. Deja, lenkių vartų sargė Dominika Nowicka paskutinę akimirką savo lazdos kabliu sugebėjo numušti kamuoliuką nuo Lietuvos rinktinės puolėjos lazdos.

Nuo tos akimirkos Lietuvos rinktinė užsidarė savo aikštės pusėje ir tik kartą leido varžovėms pavojingai priartėti prie vartų. Laimei, tuomet ir vėl Lietuvos rinktinę nuo įvarčio išgelbėjo fantastiškai sužaidusi V. Vileikytė.

Priešpaskutinę rungtynių minutę D. Grigienei pavyko tolimu perdavimu varžovių aikštės pusėje vėl surasti K. Poškutę, kuri verždamasi pro vienintelę ją pasitikusią gynėją uždirbo mažąjį kampinį. Įvarčio pelnyti mūsų merginoms nepavyko, bet standartinė padėtis leido „sudeginti“ visą likusį laiką ir pergalingai užbaigti rungtynes!

Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinė per paskutiniąsias Pasaulio lygos I etapo atrankos turnyro Šiauliuose rungtynes pralaimėjo Baltarusijos ekiapi 2:7 (0:3), bet užėmė trečiąją vietą ir pateko į II etapą.

Mūsų komandai kelialapį į Pasaulio lygos atrankos II etapą užtikrino Ukrainos rinktinė, per pirmąsias sekmadienio rungtynes nugalėjusi Lenkijos ekipą 1:0. Be taškų likusios lenkės turnyre Šiauliuose liko ketvirtos.

Su baltarusėmis mūsų riedulininkės lygiai kovojo pusę pirmojo kėlinio. Varžovės jau 6-ąją minutę po gražios atakos pelnė įvartį, bet po to lietuvaitės perėmė iniciatyvą ir keletą kartų galėjo pelnyti įvarčius. Deja, ir žaidybinėse situacijose, ir po mažųjų kampinių mūsiškėms pritrūko tikslumo.

Pyktelėjusios Baltarusijos riedulininkės 23 min. surengė greitą ataką, kurios pabaigoje Lietuvos rinktinės gynėja Ramūnė Petrauskaitė koja sustabdė į vartus skriejusį kamuoliuką. Už šį taisyklių pažeidimą buvo skirtas 7 metrų baudinys, kurį viešnios pavertė įvarčius.

34 min. viešnios uždirbo dar vieną baudinį ir trečią kartą nuginklavo mūsų vartininkę Viktoriją Vileikytę.

Po pertraukos į Lietuvos rinktinės vartus stojo Olga Maksimovič, tačiau ir jai teko labai daug darbo. Baltarusės po pertraukos pelnė dar 4 įvarčius, o Lietuvos ekipa į tai atsakė Dovilės Kuklienės ir Donatos Grigienės įvarčiais per paskutiniąsias 10 minučių.

Nuotraukų galerijos:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152547831429577.1073741853.168168189576&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152546599194577.1073741852.168168189576&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152551773089577.1073741854.168168189576&type=1

Daugiau informacijos, bei rungtynių įrašus galite rasti: www.zoles-riedulys.lt