Spausdinti
Š.m. 13-14 dienomis Lenkijoje (Poznan) vyko tarptautinis žolės riedulio uždarų patalpų turnyras, kuriame dalyvavo ir Vilniaus miesto SŽK "Žuvėdra-Tauras" vaikinų iki 16 metų komanda. Tai buvo jubiliejinis 20-asis turnyras. "Žuvėdros" riedulininkų amžiaus grupėje (gim. 1999m. ir jaun.) dalyvavo 8 komandos, iš Lenkijo. Slovakijos, Ukrainos bei,žinoma, Lietuvos. Šiame turnyre lietuvaičiai iškovojo 1-ąją vietą!



Komandos buvo suskirstytos i du pogrupius po 4 komandas. "Žuvėdros" riedulininkai pateko į pogrupį kartu su Lenkijos merginų U-16 rinktine, Poznan Warta I komanda ir Cčecino miesto komanda.

Viso turnyro metu mažieji kampiniai buvo pakeisti bulitais.

1-os rungtynės su Lenkijos rinktine baigėsi rezultatu 2-1; "Žuvėdros" riedulininkai išplėšė pergalę. Antros rungtynės su Poznan Warta I sužaistos lygiosiomis 2-2, na o lemiamos varžybos dėl patekimo į kita etapą sužaistos 3-2 su Sčecino komanda - žuvėdriškių pergale.Vilniečių netenkino net lygiosios norint patekti į kitą etapą. Pirmavę rezultatu 3-2, likus 40 sekundžių vilniečiai turėjo bulitą i lenkų vartus, tačiau jo realizuoti nepavyko. Iškart po 15 sekundžiu jau buvo uždirbtas bulitas į lietuvių vartus, kurio metu vartininkas pargriovė varžovą ir teisėjas skyrė 7 metrų baudinį rungtynių laikui baigiantis. Iškilo grėsmė dėl patekimo į kitą etapą, t.y. jei lenkai realizuoja baudinį, jie eina toliau, o "Žuvėdros" riedulininkai kovoja tik dėl 5-8 vietų.Tačiau vartininkas Lukas Raznauskas atrėmė 7 metrų baudinį ir vilniečiai išsikovojo teisę varžytis kitame etape dėl aukštesnių vietų (1-4).

Pusfinalyje žuvėdriškiai žaidė su Slovakijos Nova Dubnica komanda ir laimėjo rezultatu 3-0. Finale laukė pati stipriausia turnyro komanda - Polonia ŠRODA. Ši komanda buvo kito pogrūpio nugalėtoja ir visus varžovus triūškino 9 ir daugiau įvarčių skirtumu. Prieš varžybas tikriausiai visi galvojo, kad finalas aiškus ir lenkai bus pirmi, tačiau finalas prasidėjo labai įdomiai. Staigmena buvo ta, kad lenkų klubas nepradėjo spaudimo nuo pirmųjų sekundžių, ką puikiai darė visose rungtynėse. Buvo įmušti labai greiti 3 įvarčiai. Praėjus vos10 minučių pirmojo kėlinio žuvėdriškiai pirmavo rezultatu 3-0. Tačiau Lenkijos ekipa po lengvai prasileistų įvarčių pradėjo spausti ir pelnė 2 įvarčius, tačiau rungtynės baigėsi "Žuvėdros" ekipos naudai ir jaunieji riedulininkai tapo turnyro čempionais.

Po turnyro vyr. treneris, Artūras Macijauskas, sakė "Turnyras - aukšto lygio. Po kiekvienų rungtynių buvo apdovanojami geriausi žaidėjai. Komandos laimėtojos gavo taures ir medalius. Viskas tikrai gerai suplanuota. Labai noriu padėkoti visai komandai, legioneriams iš Širvintu - Lukui Janukaičiui ir Edgarui Džiovalui ( kuris tapo geriausiu turnyro žaidėju).Taip pat komandos vadovui - Kęstučiui Mikučiui, kuris man kaip treneriui leido dirbt tik trenerio darbą, o visais kitais klausimais rūpinosi jis; daktarui Edvin Stankėvič ir, žinoma, klubo prezidentui Leonardui Čaikauskui".



Komandos kapitonas - Giedrius Kuizinas



Komandos vartų sargas, reikšmingiausio 7 metrų baudinio "ištraukimo" ekspertas - Lukas Raznauskas