Spausdinti
Kovo 11-toji itin svarbi diena Lietuvos istorijoje. Sunkių pastangų ir didelio užsispyrimo pagalba buvo atkurta Nepriklausoma Lietuvos Respublika. Galite tai vadinti sutapimu, tačiau Lietuvos rinktinės merginos jau šiandien iškeliauja į Dubliną, garbingai atstovauti Lietuvą savo pamėgtoje sporto šakoje ir siekti pergalių kelialapiui į III Pasaulio Lygos etapą gauti.


 
Lietuvos Nacionalinė Moterų Rinktinė treniruočių stovykloje, Šiauliuose. Dėkojame Jūratei Juodytei už nuotrauką.

Trenerių spendimu į Airiją rinktinės sudėtyje vyksta ir penkios Žuvėdros klubo žaidėjos - vartininkė Olga Maksimovič, aikštės žaidėjos - Sandra Adomavičiūtė, Ugnė Aučynaitė, Ugnė Chmeliauskaitė, Aistė Garbatavičiūtė.

 S. Adomavičiūtė
tikisi, kad komanda bus vieninga, o ilgo turnyro metu visos delegacijos nariai išliks pozityvus. Norint pasiekti išsikeltų tikslų reikia pamiršti visas negatyvias mintis.
A.Garbatavičiūtė teigia, kad rinktinė labai suartina komandos merginas, jos kovoja ne tik už Lietuvą, bet ir viena kitą, o tai yra didžiausia Lietuvos rinktinės stiprybė.
O. Maksimovič yra pasirengusi pasirodyti kuo geriau, kad kartu su komanda pasiektų pergales.

Mūsų ekipa kovo 14-ąją susitiks su Čilės riedulininkėmis, kovo 15-ąją - su Austrijos, o kovo 17-ąją - su Baltarusijos. Kovo 19-ąją vyks ketvirtifnaliai (grupių pirmosios vietos žais su ketvirtosiomis, o antrosios - su trečiosiomis), kovo 21-ąją - pusfinaliai, o kovo 22-ąją - finalai. Finalininkės pelnys kelialapius į Pasaulio lygos III etapą, o trečiąją vietą užėmusios ekipos likimą, pasibaigus visiems II etapo turnyrams, lems reitingas.

Atstovauti Lietuvą yra didelė garbė, tačiau tai ir labai sunkus darbas. Stengiamės suderinti savo gyvenimus ir sportą, skirti kuo daugiau laiko pasiruošimui. Kartais trūksta galimybių, bet noro ir kovos - niekada - teigia U.Chmeliauskaitė.

Viduryje aikštės, pridėjus ranką prie širdies, klausyti savo šalies himno, vilkėti marškinėlius su trispalve ir iš visų jėgų stengtis kovoti už Lietuvą yra puikus jausmas. Jis būna visada, kai atstovauji savo šalies rinktinę - prideda U.Aučynaitė.

Informaciją galite sekti:

oficialiame Lietuvos žolės riedulio tinklapyje: www.zoles-riedulys.lt

oficialiame turnyro tinklapyje: http://events.fih.ch/new/competition/420

Linkime geros kelionės ir kuo didžiausios sėkmės merginoms!