Spausdinti
Kai trys "Žuvėdros" narės atstovavo Lietuvos rinktinę uždarų patalpų Europos II čempionate Prancūzijoje, jaunieji "Žuvėdros" riedulininkai išvyko atstovauti klubą į Lenkiją - XIX tarptautinį žolės riedulio turnyrą Imeni Adama Filemonowicza Liubianka!




Turnyre, vykusiame sausio 22-24 dienomis, susitiko 4 nacijos ir 17 komandų iš tokių šalių kaip Lenkija, Slovakija, Ukraina ir Lietuva. Klubo treneris Artūras Macijauskas išvyko su savo Olimpiniu U-12 berniukų rezervu, kuriuos išlydėjo net 15 tėvų. Kelionė buvo organizuojama tėvų ir trenerio iniciatyva, o klubas prisidėjo prie startinio mokesčio ir smulkių išlaidų padengimo.

Turnyre visos 17 komandų buvo padalintos į dvi grupes A (9 komandos) ir B (8 komandos).

Pirmąją dieną klubo atstovai susitiko su 3 komandomis. KKS Kolejars II Gliwice komandą įveikė rezultatu 4:1 (įvarčius pelnė - Eimantas Jelisejevas, Darius Lapato 2 ir Ernestas Ustinovič), KS Pomorzanin Torun įveikė rezultatu 5:0 (įvarčius pelnė Darius Lapato 2, Eimantas Jelisejevas, Ernestas Ustinovič ir 2007 metais gimęs Robert Milevič), trečiose rungtynėse, deja, bet buvo nusileista Warta Poznan riedulininkams rezultatu 5:0.

Antroji diena prasidėjo lygiosiomis su Politechnik Korosten 1:1, antrosiose rungtynėse išplėšta pergalė prieš Olimpia II Vinitsia rezultatu 5:0, trečiasis susitikimas su UKS Swarek Swarzedz taip pat baigėsi "Žuvėdros" pergale 2:0. Paskutinėse rungtynėse, deja, bet teko nusileisti kur kas fiziškai ir technišai stipresniems HPK Raca Bratislava riedulininkams, kas reiškė, kad "Žuvėdros" atstovai liko kovoti dėl 5-8 vietų.

Trečiosios dienos pirmoji kova dėl 5-8 vietų su UKS SP 26 Poznan baigėsi pergale 3:1 (įvarčius pelnė Eimantas Jelisejevas 2, Ernestas Ustinovič), o  susitikimas su Kolos Baryspol komanda  dėl 5-6 vietų taip pat baigėsi pergale 3:1 (įvarčius pelnė Ernestas Ustinovič, Darius Lapato ir Eimantas Jelisejevas).

Sveikiname jaunuosius "Žuvėdros" talentus su garbinga 5 vieta!