Spausdinti
Merginų pasiruošmas Pasaulio Lygos I etapui persikėlė į Baltarusiją, kurioje jos turėjo progą sužaisti keturias rungtynes prieš Baltarusijos nacionalinę moterų rinktinę, Ukrainos nacionalinę moterų rinktinę, Baltarusijos U-21 rinktinės merginas bei Olandijos Push klubo komandą.


Merginos keliauja iš Baltarusijos. Asmeninė nuotrauka

Vyriausiojo trenerio, Maksim Tarasov, teigimu, šis čempionatas buvo reikalingas ne tik skirtingoms žaidimo taktikoms išbandyti, bet ir pasiruošti fiziškai. Šiuo atveju, buvo žaidžiamos dvi rungtynės į dieną, buvo karšta, merginos turėjo mažai keitimų. Tai turi padėti pasiruošti Pasaulio Lygai, nes ten bus žaidžiamos tik vienos rungtynės į dieną, be to turėsime dvi laisvas dienas. Kita vertus, turnyro metu nebuvo galima išbandyti visų žaidybinių triukų, nes žaidėme ir prieš Ukrainos nacionalinę rinktinę, su kuria susitiksime pačiose pirmose rungtynėse Čekijoje. Rungtynės buvo filmuojamos, todėl negalėjome išpildyti standartinių situacijų taip, kaip planuojame. 

Didžiausia merginų rinktinės bėda yra mažas įvarčių skaičius, tačiau norisi tikėti, kad visus reikalingus įvarčius įmušime tada, kai to tikrai reikės. O iki tol, laukia draugiškos rungtynės su Baltarusijos Gardino komanda, kuri atvyksta į Vilnių. Rungtynės bus žaidžiamos penktadienį ir šeštadienį, o kamanda į Čekiją išvažiuoja sekmadienio vakarą.

Lietuvos vaikinų nacionalinė rinktinė savo pasiruošimą toliau vykdė Vilniuje, o ketvirtadienį žais draugiškas rungtynes prieš Baltarusijos Gardino komandą.