Spausdinti
Sporto festivalis Vilniuje ir vėl paliko daug įspūdžių ne tik organizatoriams ir dalyvaujančių sporto šakų atstovams, bet ir festivalyje apsilankiusiems svečiams. Žuvėdros klubas kartu su Lietuvos žolės riedulio federacija taip pat pristatė savo sporto šaką. Žuvėdriškiams tai buvo jubiliejinis (penktasis) sporto festivalis!



Jaunieji dalyviai buvo apdovanoti įvairiais prizais

Savaitgalį praūžęs sporto festivalis buvo smagi pramoga ne tik tiems, kurie norėjo susipažinti su sporto šakomis, propaguojamomis Lietuvoje, bet ir tiems, kurie ieškojo savo vaikams tinkamos sporto šakos. Pasirinkimas didžiulis - nuo individualių savęs ugdymo pasiūlymų iki komandinio sporto. Žolės riedulys viena iš sporto šakų, kuri Sporto festivalyje Vilniuje yra pristatoma jau penktus metus iš eilės. Apsilankius mūsų stende, galima apžiūrėti klubo iškovotas taures, susipažinti su žolės riedulio taisyklėmis, apžiūrėti lazdas ir kamuoliukus. Klubo žaidėjai mielai paaiškina skirtumą tarp naudojamo inventoriaus ir parodo kaip taisyklingai reikia laikyti lazdą. 



Ugnė ir Monika Sporto festivalio svečius pasitinka šypsenomis.

Žinoma, jaunimui ir tėveliams itin įdomu patiems pabandyti, kaip tą kamuoliuką reikia varyti su lazda, todėl Sporto festivalio metu Žuvėdriškiai įrengė sporto aikštelę, kurioje vyko įvairios kamuoliuko valdymo ir žongliravimo rungtys, galima buvo rungtyniausi prieš draugus, tėvelius ar nepažįstamuosius, kurie po buvimo vienoje komandoje tampa draugais. Žinoma, aikštelė buvo sumažinta, o vartai itin nedideli, todėl norint į juos pataikyti reikėjo pastangų. Kartais į pagalbą buvo pasitelkiama kita lazdos pusė ar kojos :) 



Šurmuliuojanti žolės riedulio aikštelė.

Sporto festivalyje smagu dalyvauti ir patiems Žuvėdriškiams. Čia galime išbandyti ir kitas sporto šakas, rungtyniauti tarpusavyje, susitarti dėl tolimesnio bendradarbiavimo su kitų sporto šakų atstovais. Šiemet festivalyje mus aplankė Lietuvos golbolo rinktinės vyrai, kurie leido merginoms pasipuošti aukso medaliais, kuriuos parsivežė iš Rio! Ieva, viena iš Žuvėdros klubo riedulininkių, susižavėjusi sakė, kad tokie kuklūs vyrai, medalius slepia kišenėse, o mums taip norisi džiaugtis jų itin nekukliais laimėjimais. Turbūt neteks daugiau laikyti tikro parolimpinio aukso medalio rankoje, kuris yra tikrai sunkus, todėl Lietuvos rinktinėms vyrams labai norisi padėkoti už pasidalintą patirtį. Žolės riedulio federacijos prezidentas, Leonardas Čaikauskas, vaikinams padovanojo dvi žolės riedulio lazdas su kamuoliukais, kad nepamirštų, jog visada yra laukiami pas mus. Ypač kai vaikinai taip puikiai muša į vartus!
 


Merginos, aukso medaliai ir golbolo vaikinai. Manto Gudzinevičiaus nuotrauka.
 
Festivalyje mus aplankė ir Vilniaus miesto vicemeras Linas Kvedaravičius.


Daugiau festivalio nuotraukų rasite mūsų Facebook socialinio profilio paskyroje.