Europos žolės riedulio federacija sukvietė jaunimą iš visų Europos šalių į Jaunimo lydersytės festivalį, kuris rugpjūčio 15-19 dienomis vyko Duseldorfe, Vokietijoje. Daugiau nei 30 jaunuolių dalijosi savo patirtimi žolės riedulyje, susipažino su skirtingomis žolės riedulio organizacijomis, rungtyniavo ir mėgavosi laiku kartu. Pagrindinis tikslas - įkvėpti jaunuosius žolės riedulininkus ir toliau kartu darbuotis penkiose srityse: treniravime, teisėjavime, jaunimo įgalinime, įvairių socialinių grupių įtraukime bei komunikacijoje. Iš visų Europos šalių susirinkę sportininkai kūrė savo projektus ir dalinosi idėjomis kaip pagerinti minėtas sritis. Geriausi asmeniniai projektai buvo pristatyti Europos žolės riedulio federacijos Generalinės Asamblėjos metu. 

 IMG 3808

Smagu, kad vieni iš partnerių - Hockey Dreams Foundation, suteikė galimybę programoje dalyvauti ir žolės riedulininkams iš Ugandos. Lietuvai atstovavo Jaunimo lyderystės akademijoje dalyvavę Dominykas Žemoit ir Luka Žiaubrytė. 

IMG 3863

 Kartu su jaunaisiais sportininkais prie veiklų prisijungė ir Ugnė Chmeliauskaitė, kuri vedė užsiėmimus kartu su Europos žolės riedulio federacijos Jaunimo atstovais.