Spausdinti

Europos jaunimo III čempionatas finišavo sportiška kova tarp Lietuvos ir Turkijos U-21 merginų rinktinių. Lietuvos merginų komanda buvo nusiteikusi itin kovingai - pirmame susitikime su  Turkijos kolegėms nusileidusios rezultatu 1:4, lietuvaitės buvo itin susikaupusios. Kartu su treneriais parengta strategija, disciplina ir didžiulis noras laimėti palaikė visas rungtynes. Deja, bet pritrūko šiek tiek sėkmės ir fizinio pasirengimo - poilsio dieną turėjusios Turkijos rinktinės merginos palaužė Lietuvos gynybą ir trečiajame kėlinyje pelnė įvartį. Antrasis įvartis į mūsų vartus skriejo ketvirtajame kėlinyje ir teko pripažinti Turkijos merginų pranašumą rezultatu 0:2. 
295966071 10221476982973303 8799151824694760193 n

Merginos turėjo ilgą pasiruošimo kelią, kuris finišavo sidabro medaliais! Čempionato metu merginos pelnė 4 įvarčius, 2 iš jų pelnė Darija Žigytė, 1 - Karolina Raulinaitytė, 1 - komandos kapitonė Rugilė Daukantaitė. Komentuodama čempionatą Rugilė dalijosi, kad iš aikštelės komanda išeina pakelta galva, nes finalo rungtynėse atidavė visas jėgas. Merginos dalijosi geromis emocijomis viso čempionato metu. Trenerė Donata Grigienė dėkojo merginoms už garbingą ir lygiavertę kovą, taip pat pasidalino padėka kolegoms - Andriui Norkui, Mantvydui Pocevičius ir  Daivai Miečelienei. Sveikiname komandą, linkime saugiaus kelionės namo ir gero poilsio iki kitų startų! 

Europos jaunimo III čempionate pirmoji vieta atiteko Turkijos komandai, o trečioje vietoje liko Šveicarijos merginos. Visus rezultatus galite rasti oficialioje Europos žolės riedulio federacijos interneto svetainėje.