Spausdinti

Jeigu ieškotume daugiausiai mylių mūsų klube surinkusį sportininką, vienas pirmųjų sąraše - Kristis Bubnelis. Jis ne tik keliavo į klubo rungtynes tiesiai iš Anglijos, atstovavo Lietuvos rinktinę, bet ir kartu su žolės rieduliu pradėjo naują verslą. Kaip jam visa tai pavyksta, klausinėjame straipsnyje. 

61286514 10157465071634974 8457710626473508864 o

Kristis Bubnelis 

 

Kristi,

papasakok mums, kada pirmą kartą išbandei žolės riedulio sporto šaką? 

Pirmą kartą paimiau žolės riedulio lazdą ir susipažinau su šiuo sportu būdamas 11. Man pasisekė eiti į mokyklą, kuri specializavo sporte ir technologijose. Fizinio lavinimo pamokose metų eigoje turėjome išbandyti visas sporto šakas, tad mokykloje susipažinome ir su žolės rieduliu. Mano mokytojas Twine pastebėjo, kad turiu gerą koordinaciją bei norą mokytis. Po pirmųjų žingsnių mokykloje pradėjau žaisti riedulį mokyklos klube žinodamas pagrindines taisykles, buvau vienas jauniausių komandos žaidėjų. Po kelių metų, vietinis klubas pradėjo vesti jaunimo žolės riedulio sesijas 12-16 metų jaunimui, prie kurių prisijungiau ir pasimatė pirmasis progresas. 

O po pirmojo progreso ir apdovanojimai. Kokie buvo tau įsimintiniausi? 

16 metų pradėjau žaisti už savo regioną (Essex County), prasidėjo ir pirmieji apdovanojimai - daugiausiai patobulėjęs žaidėjas, rezultatyviausias, geriausiais ir kiti asmeniniai pasiekimai. Be to, visuomet džiaugiausi, kad mano darbas padeda man tobulėti žolės riedulyje ir skatina dalyvauti įvairioje su žolės rieduliu susijusioje veikloje, kaip ir visai neseniai vykusioje išvykoje į Barbadosą. 

32945176 10156534851229974 961644225546420224 n

Pergalingas pasirodymas su Žuvėdros komanda 

Be asmeninių pasiekimų, vienas įsimintiniausių laimėjimų buvo kartu su Žuvėdros klubu, kuomet Europos klubų čempionate III laimėjome pirmą vietą. Finale sugebėjome atsitiesti po 2 įvarčių deficito iki 4:3 pergalės. Geras jausmas! Taip pat be galo smagu atstovauti ir Lietuvą vyrų nacionalinės rinktinės sudėtyje. 

Kur keliai nuvedė šiai dienai? 

Šiandien dirbu ir gyvenu Anglijoje bei žaidžiu už vietinį klubą, kuriame ir pradėjau savo karjerą - Waltham Forest Hockey Club. Aš žaidžiu už 1-ąją klubo komandą, o taip pat padedu treniruoti jaunimą bei antrą merginų komandą. Darbe reprezentuoju 3 komandas su kuriomis galiu žaisti žolės riedulį ir už tai man moka atlyginimą kaip už kiekvieną darbo dieną. 

Bet be darbo ir gyvenimo Anglijoje vis atkeliauji į Lietuvą?  

Keliavau iš Anglijos į Lietuvą daugybę metų net nepagalvodamas apie žolės rieduls, nes čia gyvena dalis mano šeimos. Tik 2015 metų vasarą, kai rengiausi keliauti į Lietuvą, norėjau išlaikyti fizinio pasiruošimo lygį ir nemačiau geresnio būdo tai padaryti nei žolės riedulys, tačiau nežinojau kur galiu žaisti Lietuvoje. Internete atradau, kad artimiausias klubas buvo Vilniuje (Žuvėdra), parašiau treneriui Artūrui žinutę, kad norėčiau atostogų laikotarpiu prisijungti į treniruotes, o jis mane pakvietė į stadioną. Susitikau su Artūru, vėliau ir su vyriausiuoju treneriu Romualdu. Stadione treniravomės, kalbėjausi suvaikinais, vis dar galvojau, kad treniruojuosi kartu su Žuvėdros klubo komanda, kai man buvo paaiškinta, kad vyksta treniruočių stovykla atrankai į Lietuvos rinktinę, kuri jau visai netrukus turėjo keliauti į Europos čempionatą Čekijoje. Man buvo šokas, kad galiu patekti į čempionatą kartu su Lietuvos rinktine, pasitariau su darbo Anglijoje vadovu ir jis man leido pasilikti ilgesniam laikotarpiui, kad galėčiau čempionate sudalyvauti. Treneris mane pakvietė prisijungti prie komandos. 

40616388 10156798020939974 2470034150036340736 o

Pirmieji pasirodymai Lietuvos rinktinės sudėtyje 

Pirmame turnyre visa Europos žolės riedulio sistema man buvo dar visai nepažįstama. Dabar, kai jau kelerius metus žaidžiu už nacionalinę rinktinę ir keliavau į čempionatus kartu su vaikinais ir merginomis jaučiuosi labai laukiamas, didžiuojuosi galėdamas įžengti į aikštelę vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius. 

Grįžus po pirmojo čempionato, Žuvėdros klubo prezidentas man pasiūlė žaisti už Žuvėdros klubą, kiek galėdamas prisijungiau prie komandos ir rungtynių. 

Taip pat pradėjai ir naują savo verslą, ar galėtum papasakoti daugiau? 

Omega Hockey yra naujas prekės ženklas, kurį sukūrėme kartu su darbo kolega Sam Reed. Idėja atkeliavo prieš metus, kai pradėjome galvoti apie karjeros pokyčius - abu esame žolės riedulio treneriai, žaidžiame šį sportą ir puikiai jį žinome, todėl pasirodė logiška pradėti verslą šioje srityje, kuri mums labai patinka. Šiuo metu testuojame produkciją, planuojame paleisti kolekciją spalio/lapkričio mėnesiais. Mūsų vizija - turėti visas reikalingiausias žolės riedulio prekes bei padėti mūsų palaikomiems žaidėjiems būti atpažintiems. Šiuo metu dirbame valandų valandas bandydami naują produkciją, ieškodami geriausių variantų ir gaudami rekomendacijas bei vertinimus iš kolegų. Turime susidomėjimo iš Bossfhockey, H4H ir kitų žolės riedulio komandų bei žaidėjų iš viso pasaulio. 

67393799 10157639098334974 6228402216487616512 o

Naujasis prekės ženklas - Omega Hockey 

Dėkojame Krisčiui už pasidalintą istoriją. Nors visko daug, atrodo, kad tik pradžia, tad linkime, kad verslas puikiai sektųsi, o kelionės atgal į Lietuvą nesibaigtų!