Spausdinti

Šie metai Ernestui buvo itin sėkmingi - išrinktas perspektyviausiu Lietuvos vyrų žolės riedulio B diviziono žaidėju jis šiuo metu su kolegomis ruošiasi Lietuvos U-21 rinktinės sudėtyje vos už kelių savaičių startuoti Europos klubų čempionate. Startas Žuvėdros klube, konkurencija su seserimi ir įsimintiniausios žolės riedulio akimirkos! Apie visa tai pasiklausinėjome Ernesto. 

oiuytrewsd

Perspektyviausio žaidėjo apdovanojimas

Ernestai,

Kada pradėjai lankyti žolės riedulį? 

Pradėjau kai man buvo 6 metai. Mano sesė tuo metu jau lankė žolės riedulio treniruotes, tad pasiūlė išbandyti ir man. 

Ernestas

Žaidybinė akimirka

Ar sunku buvo pradėti sportuoti? 

Pirmos treniruotės buvo gana sunkios, nes žaidžiau su daug vyresniais už mane vaikinais, tačiau sportuoti nebuvo sunku. Patiko ir buvo įdomu.

O kaip į tavo norą lankyti treniruotes reagavo mama, kuri beje, yra vienas ištikimiausių Žuvėdros klubo fanų?  

Aš tuo metu nelankiau jokio kito užsiėmimo, todėl reagavo gerai. Prisimenu, jog sakė jeigu po kurio laiko nepatiks, galėsiu tiesiog mesti. 

O buvo tokių akimirkų, kai supratai, kad mesti tikrai nenorėsi ir smagu būti žolės riedulio bendruomenės dalimi? 

Buvo kažkada seniai Olimpinė diena Šiauliuose. Treneris pasakė, kad mane paims kaip trenerį. Labai nustebau, bet sutikau. Aš buvau dar visai mažas, o Olimpinės dienos metu buvo organizuojami žolės riedulio konkursai. Vienas jų - kas daugiau išmušinės kamuoliuką ant lazdos keteros. Man sekėsi puikiai ir laimėjau, gavau daug saldainių, kuriuos pasidalinau su komanda. Vėliau su komanda važiavome žaisti varžybų, kadangi buvau vyresnis už komandos draugus, buvau treneris, vadovavau komandai, man labai patiko, o ir iškovojome pirmąją vietą. Tokios akimirkos ilgam įsimena. 

O kokia mėgiamiausia tavo žaidybinė pozicija? 

Vienareikšmiškai - gynyba. Nuo pat pirmų varžybų aš pradėjau žaisti gynyboje ir man tai gerai sekėsi. Tobulėdamas šioje pozicijoje pražaidžiau jau devynerius metus. 

lkjhgfd

 

Jaunieji Žuvėdros klubo vaikinai

Žuvėdros klube žaidžiate kartu su sese (Karina Ustinovičiūtė), ar nekonkuruojate tarpusavyje? 

Žinoma, kad konkuruojame. Tik ji lanko kur kas ilgiau nei aš, tad ir medalių turi daugiau. Daugiau dalyvavo varžybose užsienyje kartu su klubu ar rinktine, bet mūsų pozicijos skiriasi ir kiekvienas iš mūsų savo pozicijoje žaidžiame geriau nei kitas. 

O ką tau reiškia Žuvėdros klubas? 

Man tai yra antra šeima. Ateini į treniruotes kaip į namus, čia visi bendraujantys, padedantys ir patariantys.

Kokie didžiausi tavo laimėjimai iki šiol? 

Komandoje iš tikrųjų pasiekėme tiek daug! Praėjusiais metais lauko sezone likome pirmi, o šiais metais uždarų patalpų sezone U-16 taip pat likome pirmi. 

Žinome, kad šiuo metu Lietuvos rinktinės sudėtyje ruošiesi Europos čempionatui. Koks jausmas žaisti Lietuvos rinktinėje? 

Pirmiausia, tai didelis pasiekimas, nes nėra taip lengvai uždirbama vieta. Turėjau didelį norą į ją patekti, tad jausmas labai geras. Pirmas kartas, tad motyvacijos ir noro labai daug. 

65309172 10214330381392730 3780810228350582784 n

Lietuvos rinktinės vaikinai 

Kokie tolimesni tavo planai žolės riedulyje? 

Noriu tobulėti, siekti aukštesnio meistriškumo lygio, norėčiau žaisti pasaulio lygoje ir, žinoma, mėgautis šia sporto šaka. 

To tau ir linkime. O taip pat ir gero pasiruošimo bei sėkmingų pirmųjų startų Europos čempionate!