Spausdinti

Prieš startuojant Lietuvos čempionatui, kviečiame atkreipti dėmesį į svarbiausias naujienas žaidimo taisyklėse!

1. Komandos turi du pasirinkimus: žaisti su vartininku (pilna apranga) arba vietoje jo išleisti žaidėją. Nebėra pasirinkimo – žaidėjas su vartininko privilegijomis. Visi pasikeitimai tarpusavyje traktuojami, kaip pasikeitimas.

2. Žaidėjas per mažąjį kampinį ar 7 metrų baudinį dedasi kaukę. Per mažąjį kampinį pasikeisti gali tik traumuotas vartininkas į kitą vartininką arba žaidėją. Kai komanda per mažąjį kampinį ginasi tik su žaidėjais – keitimas, net ir traumos atveju - negalimas. Keičiant vartininką yra stabdomas varžybų laikas. Darant keitimą, ar vartininkui gavus traumą nėra skiriama laiko kitam žaidėjui apsirengti vartininko apsaugas. 

3. Rungtynių laikas yra stabdomas paskelbus mažąjį kampinį ir paleidžiamas jį įžaidžiant. Įmušus įvartį laikas stabdomas tik esant poreikiui, pavyzdžiui, tiesioginės transliacijos metu. Mažasis kampinis yra baigtas, kai: kamuoliukas išmušamas 5 metrų atstumu iš zonos; įvartis; skiriama 7 metrų bauda; bauda nuo vartų; kamuoliukas už galinės linijos. Panaikinta sąlyga, kad mažasis kampinis (kai yra pasibaigęs rungtynių laikas) baigiasi kamuoliukui antrą kartą išėjus iš zonos.

4. Kai kamuoliukas be skubos įžaidžiamas puolime arti besiginančios komandos zonos – visi žaidėjai, net ir esantys zonoje, turi atsitraukti 5 metrus. Puolėjui labai greitai savarankiškai (angl. self-pass) įžaidus kamuoliuką arti zonos, gynėjas savo zonoje nespėjęs atsitraukti 5 metrų gali persekioti puolėją atitinkamą distanciją, bet neišeidamas iš zonos ribų.

5. Rungtynių formatas - 4 kėliniai po 15 minučių. Pertraukos -  2 minutės tarp 1-2 bei 3-4 kėlinių. Ilgoji pertrauka 5 minutės tarp 2-3 kėlinių.

Būkit atidūs ir linkime sėkmingų startų!