Spausdinti

LŽRF Didžiosios taurės turnyre Žuvėdros klubo merginos keletą kartų sugebėjo atsikovoti persvaros skirtumus ir įrodė, kad kovojant iki galo pasiekiami rezultatai. Pralaimėjusios tik Baltarusijos Gardino “Ritm“ komandai, merginos užimė antrąją vietą ir pateko į tarptautinį Žalgirio taurės turnyrą, kuris vyks gruodžio 14-15 dienomis Vilniuje. 

 

merginos

NUOTRAUKŲ GALERIJA 

Pirmose rungtynėse merginos susitiko su Šiaulių Sporto Gimnazijos komanda. Greitai įmušusios pirmą įvartį, žuvėdriškės iškart gavo atsaką į savo vartus ir didžiąją rungtynių dalį varžybose vyko apylygė kova. Mūsų komandai pavyko įsiveržti į priekį ir išlaikytį šį rezultatą iki pat rungtynių pabaigos. Pirma pergalė (2:1) užtikrino antrąją vietą grupėje, tačiau antrose rungtynėse teko susitikti su Baltarusijos Gardino “Ritm“ komanda į kurių vartus pavyko įmušti du įvarčius, tačiau priešininkės atsakė net 7 taikliais metimais ir galutinis rungtynių rezultatas buvo 2:7. 

Norint žaisti finale, merginos trečiose rungtynėse turėjo kovoti prieš Šiaulių Gintra-Universiteto komandą, užėmusią 1 vietą savo pogrupyje. Jau pirmame kėlinyje prasileidusios 3 įvarčius, merginos įsivėlė į greitą žaidimą ir net įmušusios 1 įvartį, pralaiminėjo rezultatu 1:4. Po minutės pertraukėlės ir trenerio patarimų, žuvėdriškėms pavyko pakoreguoti žaidybinę taktiką ir pasinaudoti vieno žaidėjo pranašumu įmušant net du įvarčius. Antro kėlinio antroje pusėje pavyko priešininkes pasivyti ir labai įnirtingoje kovoje išlyginti rezultatą iki 6:6. Galutinį rungtynių rezultatą nulėmė bulitai, kurios buvo patikėta realizuoti Ugnei Chmeliauskaitei, Dovilei Juraitei ir Jovitai Banevičiūtei. Komandos vartus saugojo Karina Ustinavičiūtė, kuri sėkmingai atlaikė varžovių bandymus įmušti įvarčius. Klubo merginoms taip pat pavyko sėkmingai pelnyti savo įvarčius bulitų metu ir rungtynės pasibaigė rezultatu 8:6. 

Turnyro finale merginos metė iššūkį Baltarusijos riedulininkėms. Merginos susikaupė ir naudodamos gilios gynybos taktiką su greitomis kontraatakomis pirmą kėlinį pabaigė pirmaudamos rezultatu 3:1. Rezultatas pasikeitė, kai Baltarusijos riedulininkės neturėdamos ko prarasti išleido 6 aikštės žaidėją ir naudojo aktyvų spaudimą mažiems kampiniams uždirbti ir pelnyti įvarčius. Likus kelioms minutėms iki rungtynių pabaigos Žuvėdriškėms nebeužteko fizinių jėgų išlaikyti turimą rezultatą, be to žaidybinė patirtis ir aktyvus spaudimas padėjo Baltarusijos išplėšti pergalę rezultatu 5:3. Merginos džiaugėsi antrąja vieta. Be to, komandos kapitonė Ugnė Chmeliauskaitė buvo apdovanota geriausios turnyro žaidėjos prizu. 

Kartu su 2 vieta iškovota ir teisė dalyvauti Žalgirio taurės turnyre gruodžio 15-16 dienomis.