Dvi pastarosios savaitės Žuvėdros klubo vaikinams buvo vienos įspūdingiausiu klubo varžybų istorijoje. Klubo vaikinai Europos Challenge III klubų čempionate iškovojo pirmą vietą ir į Lietuvą parvežė ne tik aukso medalius, bet ir kelialapį kitais metais dalyvauti Europos Challenge II klubų čempionate! Komandos treneris A.Macijauskas džiaugėsi būdamas šios įstabios kelionės dalimi. 

33038124 1906156969403000 1037436160504233984 n

Vaikinų emocijos laimėjus Europos Challenge III turnyrą 

 

Pirmosios mūsų klubo varžybos prasidėjo rungtynėmis prieš Kringsja Sports Klubb komandą. Lengvas jauduliukas ir priešininkai įmuša pirmąjį rungtynių įvartį į mūsų klubo vartus. Tik tiek tereikėjo, kad pažadintų klubo vaikinus ir padėtų suprasti kokia svarbi kiekviena pergalė. B. Pless žaidimo metu pelno pirmuosius du įvarčius į mūsų klubo vaikinų sąskaitą, jam padeda T.Kušlevič ir M. de Baare ir Žuvėdriškiai pirmąsias rungtynes laimi rezultatu 4:1. 

Žuvėdros klubo vaikinai kelionėje į čempionų titulą susitiko su Sliema Hotsticks HC klubu, kurį palaužė rezultatu 3:0, pirmuosius tris kėlinukus įmušę po vieną įvartį į varžovų vartus, nepalikdami jiems galimybės atsitiesti. Įvarčius į varžovų vartus pelnė M.Neumann, M. de Baare, P.Lakštauskas. Rungtynės buvo emocingos - didžiulis noras laimėti ir kova mūsų klubo komandai atnešė net 4 žalias korteles. 

32395255 1904058669612830 4101870320900636672 n

Kitose rungtynėse susitikome su Nacka LHK klubu. Žinojome, kad pergalė užtikriną pirmą poziciją grupėje, todėl vaikinai susitvarkė su savo emocijomis ir įsiveržė į priekį po taiklių K.Bubnelio, M.Neumann ir P.Lakštausko įvarčių. Rungtynių pabaigoje, jau patikėjus pergale, priešininkai kaip paguodos prizą sugebėjo pelnyti vieną įvartį į mūsų vartus. 

Finalinėse rungtynėse Žuvėdriškiai susitiko su Ukrainos Start Berdyscev regiono komanda. Rungtynėms puikiai pasiruošę ir susikoncentravę Ukrainiečiai dar trečiajame kėlinuke pirmavo rezultatu 3:0. Sunku patikėti, bet kova iki pačios paskutinės rungtynių minutės dar ir kaip pasiteisina ir Žuvėdriškiai pateikė tikrų tikriausia to įrodymą. M.Neumann 39 ir 43 rungtynių minutę muša du įvarčius ir priartina vaikinus prie lygiųjų, tuomet M. de Baare rezultatą lygina ir 48 rungtynių minutę jį persveria į Žuvėdros klubo vaikinų pusę. Komanda šventė pergalę rezultatu 4:3 ir pateko į Europos klubų Challenge II čempionatą! 

„Nuostabios rungtynės“ - komentavo treneris A.Macijauskas. 

„Istorinė pergalė“ - pridėjo klubo prezidentas L.Čaikauskas. 

O be viso to ir geriausio Europos klubų Challenge III čempionato vartininko pripažinimas atiteko Lukui Raznauskui, Žuvėdros klubo vartų sargui.

Puikus čempionatas mūsų klubo vaikinams!