Spausdinti

Lietuvos moterų uždarų patalpų aukščiausio diviziono čempionatas pasibaigė Žuvėdros klubo merginų pergale prieš čempionių komandą, deja, aukso medaliais pasipuošti šios pergalės neužteko, bet sidabro medaliai kovo 11-tąją papuošė merginų kaklus. 

IMG 6798

Žuvėdriukės 

 

„Ar įsivaizduojate kaip sunku žaisti žinant, kad laimėjimas nepadės pasikabinti auksinių medalių, o pralaimėjimas neatims sidabrinių medalių? Džiaugiuosi, kad komanda auga ir yra pasiruošusi žaisti iki galo. Dėl garbės, dėl noro tobulėti ir dėl ateities. Nes kiekvienos varžybos ir kiekvienas įvartis prisideda prie tolimesnių rezultatų. Smagu čempionatą pabaigti mums svarbia pergale“,-sakė komandos žaidėja Ugnė Chmeliauskaitė. 

Merginos paskutines čempionato kovas pradėjo rungtynėmis prieš Kelmės miesto komandą. Rungtynės vyko greitu tempu, tačiau Žuvėdriškėm nepavyko pelnyti įvarčių, daug metimų skriejo šalia vartų ir nepasiekė galutinio tikslio. Tuo pasinaudojusios Kelmės merginos pirmojo kėlinio pabaigoje pirmavo rezultatu 2:1. Vis gi, Žuvėdriškės nepasidavė, antro kėlinio viduryje išleido šeštą žaidėją ir rezultatą išlygino 5:5.

Kitose rungtynės merginos susitiko su šalies čempionėmis. Tai mūsų klubo merginoms yra įdomiausios čempionato rungtynės. Susitelkusios ir žaisdamos kartu, merginos jau pirmąjį kėlinį po dviejų taiklių Kotrynos Kartanovič metimų mažojo kampinio metu ir Sandros Adomavičiūtės įvarčio pabaigė rezultatu 3:0. Nors Šiaulietės dar mėgino atsitiesti greitu įvarčiu antro kėlinio pradžioje, Ugnė Chmeliauskaitė rezutatą įtvirtino ir Žuvėdros klubo merginos šventė pergalę rezultatu 4:2. 

29066637 1810806065618049 3516701463152301167 n

Sidabrinės merginos 

Žuvėdriškės bendroje įskaitoje Šiaulietėms nusileido tik vienu tašku, tačiau tai lėmė, kad joms teko pasipuošti sidabro medaliais. 

IMG 6797

Aukso ir sidabro medalininkės 

„Čempionatas pateikė daug netikėtumų. Kartais pritrūkdavo jėgų, o kartais nusišypsodavo sėkmė. Buvo ir ginčų su teisėjais, apsibarimų, nesusipratimų, bet geriausia yra patiems pamatyti ir viską patirti, kai komanda laimi ar patiria rūgštų pralaimėjimą. Visa tai man suteikė daugiau patirties tobulėti kaip vartininkei“, - sakė geriausia turnyro vartininke išrinkta Žuvėdros klubo merginų vartų sargė Karina Ustinavičiūtė. 

Šiuo metu merginoms uždarų patalpų sezonas jau baigėsi, o po trumpo poilsio pradėsime ruoštis pavasario sezonui.