Švęsdami Žuvėdros klubo 20-metį kalbame apie tuos, be kurių klubo gyvenimas yra neįsivaizduojamas. Vaikinų komandos kapitonas, vaikų treneris, teisėjas ir klubo aktyvistas Tomas Lakštauskas yra vienas iš tų žmonių, kurie augo kartu su klubu. Apie pirmuosius Tomo žingsnius žolės riedulyje, įsimintiniausias pergales ir palinkėjimus Žuvėdros klubui skaitykite straipsnyje. 

27394636 1763892216962810 881978542 n

T.Lakštauskas. A.Pliadžio nuotrauka 

Labas Tomai,

papasakok mus, kaip pradėjai žaisti žolės riedulį? 

Kažkur prieš dešimt metų reikėjo nuvesti brolį į žolės riedulio treniruotę. Iki tol nežinojau, kas tai per sporto šaka, bet kai atvedžiau brolį prie mūsų priėjo treneris A.Macijauskas ir pasiūlė pasiimti lazdą, pamėginti pažaisti, kad nebūtų nuobodu laukti brolio. Aš pabandžiau, tačiau nesupratau, ar man patiko. Vis gi, atėjau ir į kitą treniruotę. Treneris pasakė, kad savaitgalį bus varžybos ir nori, kad jose dalyvaučiau. Po pirmų varžybų, kuriose pelniau savo pirmąjį įvartį, tvirtai nusprendžiau, kad žaisiu šį žaidimą. 

Kas galėjo pagalvoti, kad po pirmųjų žingsnių žolės riedulyje galėsi žaisti ir Lietuvos rinktinėje. Koks tai jausmas? 

Tikrai, praėjus kokiems 4 metams, kai pradėjau žaisti šį žaidimą, aš ir dar du mūsų klubo bendražygiai patekome į Lietuvos jaunučių iki 18 metų rinktinės pasiruošimo stovyklas, tačiau iš mūsų trijų į Lietuvos rinktinės sudėtį pateko tik vienas žaidėjas. Kitais metais, vyko atranka į Lietuvos jaunių riktinę iki 21 metų ir tuomet į rinktinės sudėtį pakliuvome visi trys. Fantastiškas jausmas. Kiekvieną kartą atstovauti Lietuvos rinktinę yra didžiulė garbė.   

27394824 1763899926962039 312514861 n

Lietuvos nacionalinė rinktinė 

Kokia įsimintiniausia pergalė tavo karjeroje? 

Sužaidus tiek daug varžybų buvo tikrai įsimintinų pergalių. Man pačios svarbiausios - jaunučių iki 18 metų finalinės varžybos, kuriose laimėjome aukso medalį bei Lietuvos vyrų čempionate laimėtas sidabro medalis. 

27335385 1763880246964007 1313500473 o

Žuvėdros klubo vaikinai

Esi ir aktyvus Žuvėdros žolės riedulio klubo narys. Papasakok daugiau, kuo prisidedi prie klubo gyvenimo? 

Padedu organizuoti įvairius renginius, varžybas, šventes. Praėjusiais metais treniravau vaikus. Dabar kuriame naują klubą. Prisidedu tiek, kiek leidžia laikas. 

Be to, dar ir teisėjauji? Kaip keliai pasuko į šią pusę? Ar esi griežtas teisėjas ir dalini daug kortelių? Mums žinoma, kad šiemet dalyvausi ir Europos klubų uždarų patalpų čempionate Gruzijoje. Kokiomis nuotaikomis ir kokių patirčių ten pasisemti keliauji? 

Pirmą kartą teko teisėjauti jaunučių iki 12 metų varžybose, ten mane pakvietė vyr. teisėja Vilma. Lietuvos žolės riedulio federacija nusprendė ugdyti naują teisėjų kartą. Aukščiausio lygio varžybos, kuriose teko teisėjauti iki šiol yra tarptautinė Žalgirio taurė. Teisėjaudamas nedažnai dalinu korteles - iki šiol pavyko suvaldyti komplikuotas žaidybines situacijas. Šiemet keliausiu į tarptautinį klubų čempionatą Tbilisyje, tikiuosi daug gerų emocijų, pasisemti naujų įgūdžių teisėjaujant ir patobulėti šioje srityje. Tai bus įdomi ir nauja patirtis. 

Ką tau reiškia buvimas Žuvėdros klube ir ko palinkėtum mūsų klubo bendruomenei? 

ŽUVĖDRA man yra daugiau nei klubas, tai - vieninga komanda, kurioje būna pykčių, tačiau būna daug daugiau teigiamų emocijų. Mes turime vieną tikslą, kurio siekiame kaip vienas kumštis. Man patinka leisti laiką su klubo nariais, keliauti ir dalyvauti varžybose. Palinkėčiau visiems mums nenuleisti rankų, kad ir kas nutiktų.  

27152978 1763879440297421 1957517492 n

Žuvėdros klubo vaikinai 

Ačiū, kad pasidalinai savo istorija! Linkime dar daug gražių pergalių ir ilgo kelio su Žuvėdros klubu.