Liepos mėnesį Lietuvos nacionalinės vyrų ir moterų rinktinės įnirtingai ruošėsi Europos čempionatui. Lietuvoje pasiruošimo metu lankėsi Belgijos uždarų patalpų nacionalinės rinktinės treneris Sven van der Most, merginos žaidė draugiškas rungtynes prieš Baltarusijos Gardino komandą, o paskutinę stovyklos dieną savo jėgas nacionalinės vyrų ir moterų komandos išbandė tarpusavyje.

IMG 1131

Lietuvoje svečiavosi ir užsienio treneriai

Liepos 20-21 dienomis, merginos žaidė draugiškas rungtynes prieš Baltarusijos vicečempiones - Gardino „Ritm-Azot“ komandą.

Pirmose rungtynėse komandos sužaidė lygiosiomis 4:4. Lietuvos rinktinei įvarčius pelnė Kotryna Kartanovič (8 min.), Dovilė Kuklienė (19), Jūratė Juodytė (32 iš mažojo kampinio) ir Ugnė Chmeliauskaitė (35).

Antrąsias rungtynes rezultatu 4:2 laimėjo viešnios. Lietuvos komandai įvarčius pelnė Kotryna Čaikauskaitė (14) ir Dovilė Kuklienė (58).

Lietuvos rinktinės geriausia žaidėja per pirmąsias rungtynes buvo išrinkta J. Juodytė, per antrąsias - D. Kuklienė.

IMG 1330

Kontrolinės rungtynės  

Vaikinų nacionalinė rinktinė savo pasiruošimo metu metė iššūkį merginoms. Draugiškose rungtynėse įtikinamu rezultatu nugalėję merginas, savo treniruotes vaikinai toliau tęsė treniruodamiesi standartines padėtis, ypatingai mažuosius kampinius.

IMG 1259

 Treniruotės akimirka

 

Lietuvos moterų ir vyrų nacionalinės rinktinės dalyvaus Europos čempionatuose Sveti Ivan Zelina, Kroatijoje. Komandos išvyksta jau šį ketvirtadienį, o pirmosios čempionato rungtynes jau šį sekmadienį (liepos 30 d.). Nepraleiskite!

O mes linkime abiem komandoms sėkmės ir džiaugiamės, kad jų sudėtyje galime matyti ir Žuvėdriškius!