Spausdinti

Balandžio 12-16 dienomis, Lietuvos U-21 merginų rinktinė dalyvavo tarptautiniame turnyre Baranovičiuose, Baltarusijoje. Rinktinės sudėtyje žaidė ir Žuvėdros klubo merginos, o komandai vadovavo Žuvėdros klubo treneris Maksim Tarasov.

17976295 1471895376202988 1686891679 o

Žuvėdriškės Baltarusijoje.  

 

Kasmetinis lauko sezono tarptautinis turnyras Baltarusijoje pritraukia kaimyninių šalių komandas. Šį kartą turnyre dalyvavo Baltarusijos, Rusijos ir Lietuvos komandos.

Lietuvos rinktinės merginoms teko nelengva užduotis rungtyniauti su geriausiomis Baltarusijos ir Rusijos komandomis. Pirmose rungtynėse prieš Maskvos komandą, lietuvaitės nusileido rezultatu 0:6. Kitas susitikimas su Baltarusijos Minsko komanda buvo daug kovingesnis. Kotryna Kartanovič pelnė du įvarčius, tačiau varžovės taip lengvai nenusileido ir į mūsų vartus pelnė šešis įvarčius. Rungtynės pasibaigė rezultatu 2:6. Susitikimas su kita Rusijos komanda nebuvo toks skaudus - merginos kovoje priešininkėms nusileido rezultatu 0:3.

Pogrupyje užėmusios ketvirtąją vietą Lietuvos merginos susitiko su Rusijos komanda iš Kazanės regiono. Komandos buvo apylygės, tačiau jėgų pritrūkusios lietuvaitės kovoje nusileido rezultatu 1:3. Paskutinis turnyro susitikimas buvo su šeimininkių, Baranovičiaus miesto komanda. Savo aikštelėje priešininkės rungtynes laimėjo rezultatu 0:3.

Turnyras Baltarusijoje buvo dalis pasiruošimo Lietuvos rinktinių startams Europos čempionate. Sunkios kovos prieš rimtas varžoves ir žiemiškos oro sąlygos atimė daug jėgų, tačiau suteikė ir daug pamokų artėjantiems čempionatams.